Britse Irak-expert Kelly vermist [UPDATE]

N-I-X had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dr. David Kelly, een Britse wapenexpert, is sinds gisteren spoorloos. Zijn familie lichtte de politie in toen hij 's avonds laat maar niet thuis kwam. Kelly is volgens de Britse regering een mogelijke bron van omstreden berichten die de BBC deed over Irak. Er is een lijk gevonden in de buurt van Kelly's huis in Oxfordshire, maar of dat het lichaam van Kelly is, is nog niet bekend.

Dinsdag gaf dr. Kelly toe dat hij inderdaad met BBC-journalist Gilligan heeft gesproken. Gilligan beweert dat rapporten over Irak door de regering zijn aangedikt om de oorlog te rechtvaardigen.

Kelly werd onder zware druk gezet door een Lagerhuiscommissie, zodat hij meer duidelijkheid zou geven omtrent zijn betrokkenheid bij de BBC-berichten. Kelly zelf gelooft niet dat hij de bron is.

Het feit dat Kelly nog steeds geen contact heeft opgenomen met zijn familie, is volgens de familie "on-karakteristiek". Het ministerie van Defensie heeft tot nu toe geweigerd te reageren op de verdwijning van dr. Kelly.

Update 17.30:

Inmiddels meldt NOS Teletekst dat dr. Kelly dood is aangetroffen in een bos in de buurt van zijn woonplaats.

Een woordvoerder van premier Blair heeft aangekondigd dat er onafhankelijk onderzoek gedaan zal worden naar de vraag of Kelly daadwerkelijk de bron van de BBC-berichten was.