Klaarkomen middel tegen prostaatkanker

S7eph4n, hardcorealways, Dyon, Spotter2, nothandy, broit, killerkef, Uberlamer, WaSteiL, Jasper en osado hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor mannen die graag met zichzelf spelen: mannen tussen de 20 en 50 die dagelijks masturberen hebben minder kans op prostaatkanker. Ook seks met je partner volstaat trouwens. Hoe vaker mannen namelijk ejaculeren, des te kleiner is het risico op kanker in de prostaat.

Een en ander blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Australische Cancer Council Victoria. ''Twintigers die minimaal één keer per dag seks hebben of masturberen, kunnen het risico op prostaatkanker met 30% verminderen. Voor mannen in de vijftig is dat vaak niet haalbaar", zo zegt de onderzoeksleider.

Een verklaring voor bovenstaande is dat zaadcellen een kankerverwekkend effect kunnen hebben op de zaadleiders. Dat kan worden verkleind door die afvoerbuisjes regelmatig te legen.
- - -


Prostaatkanker is na longkanker de meest voorkomende kanker bij mannen in de Westerse wereld.

In Nederland krijgen ieder jaar ongeveer 6.000 mannen ermee te maken. Daarvan zijn er 4.000 ouder dan 69. Veelal wordt prostaatkanker bij toeval ontdekt, zonder dat er klachten zijn. Maar de mogelijkheden voor een tijdige diagnose komen dichterbij en er is meer kans op genezing.

Bron: NKF Contactgroep prostaatkanker.