Onweer veroorzaakt overlast en schade

X-Rey en Maan_man bedankt voor jullie bijdrage!

De Achterhoek is woensdagavond door zeer zware onweersbuien getroffen. Ook Flevoland en het gebied rond Amsterdam hadden last van zwaar onweer.

Het KNMI meldt dat windstoten van 125 kilometer per uur, zware hagelbuien en een wolkbreuk schade hebben aangericht aan bomen en gewassen. Het onweer trok over de regio tussen Zutphen en Winterswijk.

Het was niet alleen de achterhoek die last had van zwaar onweer. Ook het zuiden van Flevoland en het gebied rond Amsterdam kregen te maken met zware onweersbuien. Even werd gevreesd dat Schiphol was getroffen door blikseminslag, maar het ging slechts om een 'dip in het spanningsveld'.De spanning op de luchthaven werd continu gemeten. De gemeten verschillen in de spanning kwamen waarschijnlijk door het onweer in de omgeving.

Volgens het KNMI is het onweer naar het noordwesten weggetrokken. Blikseminslag zorgde op veel plaatsen voor branden.

Duitsland en Zwitserland

Ook het zuiden van Duitsland en delen van Zwitserland hebben woensdag te lijden gehad onder noodweer. Dit ging gepaard ging zware windstoten en overvloedige neerslag. In Zwitserland kwam een 38-jarige vrouw om, zo meldde de lokale politie.

Zuid-Duitsland kreeg het woensdag ook zwaar te verduren. Bomen werden ontworteld, kelders liepen onder en branden braken uit door blikseminslagen. De autoriteiten in Duitsland maakten geen melding van gewonden.