'Verhuurder van gratis caravans is oplichter'

nothandy en PleX submitten en Just-Dennis herschreef voor ons het volgende bericht:

Harry Visser, de man uit Hoofddorp die in ruil voor drie kratjes bier caravans uitleent aan mensen met een minimumloon, zou de boel oplichten. Verschillende mensen hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Pierre Dubois uit Haarlem had een kennis opgegeven voor een vakantie met een "gratis" caravan van Visser. Maar die kwam zijn afspraken niet na. Dubois heeft inmiddels contact gehad met een ander slachtoffer van Visser: een vrouw uit Heemstede die samen met haar kinderen in Zuid-Limburg op de camping stond. Zij kwam tot de ontdekking dat Visser foto's maakte van haar kinderen. Toen ze er wat van zei, werd ze bedreigd. Tevens ontving ze een rekening van 300 euro, terwijl men had gezegd dat zij niets hoefde te betalen.

Ook Belinda is niet te spreken over Visser. "Ik belde hem op wanneer ik mijn vakantie mocht komen vieren met mijn kinderen. Hij zei 'je mag zaterdag meteen komen'. Maar ik hoorde verder helemaal niks meer. Bij navraag bij de camping werd er letterlijk tegen mij gezegd: 'het spijt mij; ik zou mijn hond nog niet eens in de caravan laten slapen, hij is van de camping afgezet.' Nadat ik dit had gemeld, heeft hij mij ook bedreigd."

Dubios is nu op zoek naar meer slachtoffers. "We willen alle aangiftes bundelen en gezamenlijk een advocaat in de arm nemen." Visser, van gratiscaravans.nl, was niet bereikbaar voor commentaar.