Veel aanmeldingen voor NK 'bommetje'

In de plaats Stadskanaal wordt binnenkort een opmerkelijk kampioenschap gehouden. Vele jongeren zijn hiervoor al weken aan het oefenen. Ze gaan daarbij uiterst serieus te werk, want het gaat om het Nederlands Kampioenschap Bommetje Springen.

Dit kampioenschap wordt woensdag zes augustus voor de derde keer gehouden in zwembad Noord in Stadskanaal. Volgens woordvoerder Wubbo Hopman is de belangstelling voor deelname aan dit evenement zo groot dat men een kandidaten-stop heeft moeten invoeren.

"We stoppen bij 150 deelnemers, want meer kunnen we tijdens het evenement niet aan. Ook van de kant van het publiek verwachten we veel belangstelling: we gaan uit van 2000 bezoekers."

De deelnemers kunnen niet alleen een poging wagen om het wereldrecord bommetje springen op hun naam te zetten, maar mogen tevens een poging doen om de mooiste, origineelste of de grootste plons van Nederland te maken. Favoriet dit jaar is Ronal Daalman uit De Zilk, de titelverdediger.

Maar het Nederlands record heeft hij niet in handen: dat staat sinds twee jaar op naam van Ewout Ketelaar uit Stadskanaal. De Stadskanaalster wist met zijn waterbom een zuil van zes en een halve meter te veroorzaken.