Voetbal: Van der Meyde naar Internazionale

okee6, LBDH, -dS- en nlg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax heeft haar 'handelsweek' besloten met de transfer van vleugelspeler Andy van der Meyde. Ajax is met Internazionale akkoord over de transfer van de speler. Eerder vertrokken Cristian Chivu en Ahmed Hossam, Wesley Sonck werd gehaald.

Van der Meyde (23) moet nog wel met Internazionale om de tafel om zijn persoonlijke eisen in te vullen. Ook wacht Ajax nog op de bankgarantie. Van der Meyde verwacht echter geen problemen: "Het is een heel raar gevoel. Aan de ene kant vind ik het zonde dat ik weg ga. Maar als je zo'n kans krijgt, dan moet je die pakken. Ik heb veel aan Ronald Koeman te danken. Hij heeft me beter gemaakt. Onder zijn leiding ben ik uitgegroeid tot de voetballer die ik wil zijn."

"Wanneer dit soort ploegen zich melden en de speler heeft de ambitie om voor zo'n club te gaan spelen, is het voor Ajax moeilijk om zich daar tegen te weer te stellen," aldus trainer Koeman. Inter had al langer interesse voor de rechtsbuiten. Over de hoogte van de transfersom zijn geen uitlatingen gedaan.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager