Nederlander wint WK computervoetbal

DenniZzZosado en Jelminho had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 26-jarige Jelle Kok uit Amsterdam is woensdag in Padova (ItaliŽ) wereldkampioen computervoetbal geworden tijdens de WK Simulation Soccer. Twee keer eerder werd hij al Europees kampioen.

Tijdens de wedstrijd moest Kok, promovendus aan de Universiteit van Amsterdam, het opnemen tegen 46 teams uit onder andere Iran, de Verenigde Staten, Portugal, China en Japan. De bedoeling van de wedstrijd was dat de deelnemers het gedrag van virtuele voetballers zo moesten beÔnvloeden dat zij een potje computervoetbal zouden winnen. De voetbalteams waren eerder gemaakt met behulp van een bestaand voetbalspelprogramma.

De deelnemers moesten soms nog lange tijd voor de wedstrijden aan het gedrag van de spelers sleutelen. "Aanvankelijk bleken mijn verdedigers in de aanval wel goed, maar niet in de verdediging zelf. Om dat te verbeteren heb ik mijn nachtrust opgeofferd. Maar goed, het heeft ook wel wat opgeleverd", aldus Kok.

Kok was de enige deelnemer die niet in teamverband meedeed met de wedstrijd. De waardering van het publiek voor zijn werk was dan ook groot. Na de finale kreeg hij een staande ovatie.