Nog geen spoor van Waagplein-schutter

Er is nog geen spoor van de dader die afgelopen weekend in Alkmaar op het Waagplein de portier Mark Kerssens (28) heeft doodgeschoten. De politie kan nog steeds niet meer melden dan dat de getuigenverhoren in volle gang zijn.

Zeker is dat getuigenverklaringen elkaar behoorlijk tegenspreken. Net als de politie begint men in horecakringen dan ook steeds meer rekening te houden met mogelijke andere theorieën, dan die van de klant die wraak kwam nemen omdat hij door Kerssens was weggestuurd bij een café. De dader droeg in ieder geval een bivakmuts en schoot Kerssens van achteren onder in het hoofd.

Gisteravond hebben de veertien 'security'-collega's van Kerssens hem de laatste eer bewezen bij de boom op het Waagplein waar hij werd neergeschoten. Dat gebeurde zwijgend, door een portret op te hangen, zonnebloemen neer te leggen en het condoleanceregister te tekenen. Cafés op het Waagplein hebben geen vaste portiers, maar hebben gezamenlijk één groep security in dienst.

De ondernemers van het Waagplein hebben besloten om komende zaterdagavond om half twaalf twee minuten stilte in acht te nemen. Ook is besloten alle live-optredens die voor komende weekeinde gepland stonden af te gelasten. Ook het Ierse weekeinde, dat op 19 en 20 juli zou plaatshebben op het Waagplein, is afgeblazen uit respect voor Kerssens.

Mark Kerssens wordt op zaterdagochtend in besloten kring begraven in zijn woonplaats Akersloot. Zijn familie heeft gezegd geen prijs te stellen op een stille tocht. Wel is er op het Waagplein inmiddels spontaan een 'monument' van bloemen verrezen. De horeca heeft dat aangevuld met een condoleance register.

=

Op internet zijn er twee condoleance-registers te vinden. Een op de site van Horeca-Alkmaar, en eentje op de site van condoleance.com.