"Fruitautomaten bepalen zelf winstkans"

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het merendeel van de Britse fruitautomaten bepaalt vantevoren de stand van de draaiende wielen, om hiermee gokkers van een grote winst af te houden. Dat stellen hackers na onderzoek van de hardware van de machines.

De uitspraken komen op het moment dat de Britse regering bezig is de gokindustrie te hervormen. Daarbij zou ook een testsysteem voor fruitautomaten moeten komen, want nu zijn de regels voor dergelijke gokkasten nog op vrijwillige basis.

Volgens de gokindustrie is er echter niets aan de hand en zijn de uitspraken 'erg misleidend', eraan toevoegend dat alle automaten worden vervaardigd volgens strikte regels en procedures.

Hackers van 'The Fairplay Campaign' kwamen tot hun conclusie na onderzoek van de werking van de kasten. Daarvoor gebruikten ze zogenaamde hardware-emulators, waardoor de hardware kon worden nagebootst. Deze programma's werden voorzien van informatie van de geheugenchips uit de machines.

De groep heeft bij het merendeel van de fruitmachines die op dit moment in Groot-Brittannië worden gebruikt gekeken naar wat er gebeurt op de cruciale momenten, bijvoorbeeld op de momenten dat een gokker een kans maakt op een grote prijs. Op die momenten stopt de machine volgens de hackers ongeacht de keuze die de gokker maakt. Eén van de machines heeft zelfs een verborgen display dat vooraf bepaalt wanneer de winst van een speler stopt.

De groep sluit gerechtelijke stappen niet uit, maar vraagt vooral de regering om deze vorm van misleiding door middel van een nieuwe wet aan te pakken.