Auto rijdt 1,5 kilometer met romp in voorruit

fitrefo en Sick666 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van het plaatsje Deleon Springs in de Amerikaanse staat Florida is vrijdag met een wel heel bizar ongeval geconfronteerd. Een automobilist uit het plaatsje is namelijk met de romp van een overreden voetganger in zijn voorruit anderhalve kilometer terug naar huis gereden.

De politie werd vrijdag rond middernacht gebeld door medewerkers van een bar, die op hun parkeerterrein twee benen hadden gevonden. De bijbehorende romp werd op dat moment door een 19-jarige man naar Deleon Springs gereden.

"Als er een kerel in je voorruit terechtkomt, is het logisch dat je van de wijs bent", aldus de automobilist, die niet was gestopt omdat hij geen mobiele telefoon bij zich had en de afstand naar zijn huis nog maar anderhalve kilometer was. Hij schepte het 57-jarige slachtoffer toen deze in het duister de weg over probeerde te steken. Op het moment dat de auto de man raakte werden diens benen afgerukt. Ook één van de handen werd afgerukt.

Volgens een woordvoerster van de politie was de automobilist niet onder invloed van alcohol ten tijde van het ongeval en zal hij niet worden vervolgd voor doorrijden na het veroorzaken van een ongeluk. "Het is de schuld van de voetganger. Hij droeg donkere kledij in het duister. Het arme joch was op de verkeerde plaats op het verkeerde moment", aldus de politie.