Stierenrennen in Pamplona begonnen

Ferrari412T2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste dag dit jaar waarop stieren door de straten van het Noord-Spaanse stadje Pamplona renden is gisteren zonder grote incidenten verlopen. Slechts twee mensen liepen lichte verwondingen op, maar niemand van de mensen die voor de stieren uitrenden werd door de dieren op de hoorns genomen.

Het is inmiddels een traditie. Elk jaar worden de stieren losgelaten in de smalle straatjes van het stadje, waarna mensen met lef voor de dieren uitrennen. Het festival werd in 1591 voor het eerst georganiseerd. Sindsdien zijn er bij de rennen dertien mensen om het leven gekomen. De dieren zelf worden in de arena afgemaakt.

De rennen krijgen altijd veel kritiek van dierenbeschermingsorganisaties. De doodsbange stieren raken bijna allemaal al voordat ze in de arena belanden gewond door valpartijen en mishandelingen van omstanders.

Diverse organisaties deden dan zaterdag ook mee aan het 'naakte mensenrennen', dat werd georganiseerd door dierenbeschermingsorganisatie PETA. Die organisatie heeft de burgemeester van Pamplona gevraagd dit mensenrennen als een nieuwe traditie te omarmen en te stoppen met het gebruik van stieren.