Twee maal winst Nederland in WK voetbal daklozen

Zojuist werd op de radio bekend gemaakt dat het Nederlandse daklozen team zo goed als door is in het Wereldkampioenschap straatvoetbal voor daklozen in Graz, Oostenrijk. Van de poule, bestaande uit vier teams, gaan de eerste twee teams door.

Nederland won de eerste twee wedstrijden respectievelijk met 9-0 en 14-0 tegen Wales en Duitsland. Morgen wacht Zuid-Afrika op de daklozen van Nederland. Deze ploeg is samen met Argentinië en Brazilië favoriet voor de titel. Ook Engeland en Oostenrijk staan bij dit rijtje volgens bondscoach Kramer. Dit valt te lezen in de krantenartikelen op de officiële website van de straatvoetballers..

Coach Kramer acht de kansen van het Nederlands elftal hoog. Er wordt zeer veel getrained en de jongens zijn allemaal oud-contractspelers. Het team bestaat uit acht Rotterdammers, die gezien de oefenwedstrijd tegen straatvoetballers uit Amsterdam zeker tot Neerlands beste straatvoetballers mogen worden gerekend. De uitslag was 56-1 in het voordeel van de Rotterdammers.

Er is maar één vuiltje aan de lucht. Topspits Mike zit vast vanwege openstaande boetes en maakt daardoor het kampioenschap niet mee.