Geheim document onthult UFO-achtervolging

Onlangs vrijgegeven geheime documenten van de Amerikaanse luchtmacht (US Airforce) onthullen dat op 13 augustus 1956 12 tot 15 UFO's op de radar verschenen boven East Anglia in Groot BrittaniŽ en dat gevechtsvliegtuigen van de Britse Royal Air Force (RAF) in Lakenheath meer dan zeven uur geprobeerd hebben deze UFO's neer te halen.

De documenten zijn vrijgegeven vanwege het verdrag van the Freedom of Information Act. Dit meldt de krant The Observer. Ook Groot BrittanniŽ moest onlangs al documenten vrijgeven, waarin vermeld staat dat een groep luchtmachtofficieren UFO's hebben gezien bij Rendlesham Forest.

Dat de geclassificeerde documenten nu pas aan het licht komen is te wijten aan het feit dat deze UFO-waarneming niet eerder uitgelekt was. Het rapport zegt dat er 12 tot 15 UFO's op radar verschenen. Een van de objecten bereikte volgens de radar een snelheid van 6436 kilometer per uur. "Operators hebben uitgezocht dat de radarbeelden niet het gevolg van storingen in de apparatuur zijn", zegt het document.

Het radarlog beschrijft dat objecten zich razendsnel door de lucht voortbewogen. Op bepaalde momenten vlogen de objecten in formatie en maakten scherpe haakse bewegingen. Een week later rapporteerde een Brits radarstation op het Deense eiland Bornholm dezelfde waarnemingen. De US Air Force Headquarters in Washington eiste onmiddellijke actie, waarna een squadron gevechtsvliegtuigen onsuccesvol geprobeerd heeft de UFO's neer te halen, aldus officiŽle documenten van de Amerikaanse Defensie.