Voetbal: Sonck tekent voor vijf jaar bij Ajax

Asskicker14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat Ajax al eerder een principe-overeenkomst had bereikt met Racing Genk over de overgang van spits Wesley Sonck, kwam Ajax zaterdagavond ook met de Belgische topscorer zelf een contract voor vijf jaar overeen. Als het allemaal volgens plan is verlopen, is hij gisteren in Amsterdam al medisch gekeurd en zal hij vandaag aan de pers worden gepresenteerd.

Ajax en RC Genk hebben een overeenkomst getekend, waarbij de Amsterdamse club niet alleen een transfersom voor Sonck betaald, maar ook de spelers Mokoena en Paul Kpaka naar RC Genk transfereert. Beide Afrikaanse talenten speelden de laatste seizoenen bij Germinal Beerschot Antwerpen, waarmee Ajax tot voor kort een samenwerkingsverband mee had. Mokoena tekende afgelopen vrijdag al voor drie seizoenen bij de Belgische kampioen, Kpaka bereikte zaterdagavond een akkoord.

Wesley Sonck werd geboren op 9 augustus 1978 in Ninove. Via de lokale club VK Ninove debuteerde hij in 1997 in de Belgische Eerste Klasse, bij RWD Molenbeek. Daarna speelde hij voor Germinal Ekeren en Germinal Beerschot Antwerpen. In 2000 tekende hij voor Racing Genk, alwaar hij drie keer op rij clubtopscorer en tweevoudig topscorer van de competitie wist te worden.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.