Explosies bij Amerikanen in Irak

In Irak zijn afgelopen nacht vier luide explosies gehoord. Dit gebeurde bij twee Amerikaanse posities in de Iraakse stad Ramadi, ten westen van Bagdad. Dit heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera gemeld. Volgens een correspondent ter plaatse zijn er raketgestuurde granaten op de posten afgevuurd.

Na de explosies volgde er een vuurgevecht tussen de Amerikaanse troepen en de belagers. De schotenwisseling duurde zeker een half uur. Bij de gevechten werden Amerikaanse helicopters ingezet. De explosies hebben aan zeven Iraakse politierekruten het leven gekost. De Irakezen werden in Ramadi door de Amerikanen opgeleid.

Een Amerikaanse militair, die zondag werd neergeschoten op de campus van de universiteit in Bagdad, is later op de dag overleden aan zijn verwondingen. Dat maakte het Amerikaanse Centrale Commando bekend. De militair werd in het hoofd geschoten.

Sinds de afgelopen grote gevechtshandelingen in Irak zijn 68 Amerikaanse soldaten omgekomen. Zeker 27 van hen stierven door geweld. Ook zes Britse militairen zijn door geweld omgekomen.