Veel doden bij aanslag rockfestival Moskou

veldmuis, Salvad0r, Kloosterboy, Mousepad, Roel, Raptor, Zion-, _MrBrown, Fester, TinToR en _ReiN_22_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aanslag op een rockfestival in Moskou heeft aan zeker 16 mensen het leven gekost. Minimaal 18 mensen raakten gewond. Ten tijde van de aanslag waren er 40.000 zielen aanwezig. De aanslag werd vermoedelijk uitgevoerd door twee Tjetsjeense vrouwen. Dat zegt althans Minister Boris Gryzlov. "Er zijn twee Tjetsjeense paspoorten gevonden."

Onbevestigde bronnen zouden ook een derde explosie gehoord hebben. Eén dader blies zichzelf op toen een bewaker haar probeerde aan te houden. Ze zou zich verdacht hebben gedragen. Reddingsteams zijn per helikopter naar het gebied gevlogen en ziekenhuizen bereiden zich voor om de gewonden op te nemen.

Mogelijk houden de aanslagen verband met de mededeling van het Kremlin dat er op 5 oktober lokale presendentsverkiezingen zullen worden gehouden in Tsjetsjenië. De rebellen zien dit als een manier van Moskou om zijn gezag in Tsjetsjenië te bevestigen.