Alexander en Máxima dagvaarden Privé

-=Chuckie=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima slepen het weekblad Privé voor de rechter. Het blad heeft foto's afgedrukt van de binnen- en buitenkant van 'De Eikenhorst', het huis in Wassenaar waar het echtpaar binnenkort gaat wonen.

"De door de handelwijze van Privé veroorzaakte inbreuk op de persoonlijke levenssfeer wordt door de prins en de prinses als zeer ingrijpend ervaren," aldus de RVD. Onderzoek door het hof naar de wijze waarop de foto's bij het blad terecht zijn gekomen heeft niets opgeleverd.

Alexander en Máxima spannen nu een bodemprocedure aan en willen een principiële uitspraak van de rechter over een dergelijke handelwijze. Een eventuele schadevergoeding is van later zorg. Het is nog niet bekend wanneer de rechtzaak zal plaatsvinden.

De Oranje's hebben al diverse malen de roddelpers aangeklaagd. Zo heeft prins Claus vorig jaar het blad Privé nog aangeklaagd na een volledig onjuist verhaal over hem. Ook in de jaren daarvoor spande hij een aantal maal een rechtzaak tegen enkele roddelbladen aan.