14-vingerig kind maakt indruk op piano

De jonge Amina Vlostoy uit Praag speelt piano als geen ander. Ze heeft namelijk veertien vingers, zeven aan elke hand. Publiek van Madrid tot Moskou gaven het meisje staande ovaties voor haar unieke speelstijl. Toch is het leven voor Amina niet altijd over rozen gegaan. Volgens haar familieleden is Amina's talent het resultaat van jaren van vernedering op school en speelplaatsen.

"Amina's schoolgenootjes maakten altijd grappen over haar extra vingers," vertelde de moeder van het talent. "Dus bracht ze de meeste tijd door in haar kamer om te oefenen op haar speelgoed-piano. Ze oefende urenlang." Amina beaamd dat de andere kinderen erg gemeen tegen haar waren. "Er waren veel dagen dat de piano mijn enige vriend was."

De eenzame oefensessies op die piano, gecombineerd met Amina's unieke afwijking hebben gezorgd voor een enorm succes in het concertcircuit. De vier extra vingers maakten het voor haar mogelijk om stukken te spelen die voor virtuozen van vijf keer haar leeftijd nog te complex waren.

Helaas kan er op dit item niet langer gereageerd worden omdat het onbedoeld een fictief bericht blijkt te zijn.