Overledenen weer in telefoonboek gezet

KPN heeft in het nieuwe telefoonboek van Noord-Friesland opnieuw namen vermeld van mensen die al jaren geleden zijn overleden. Ondanks dat directiesecretaresse J. Dotinga van verzorgingscentrum 'Leppehiem' in Akkrum verschillende keren veranderingen heeft doorgegeven, ontdekte ze steeds weer nieuwe fouten in het telefoonboek.

KPN liet gisteren weten de "pijnlijke situatie" te laten onderzoeken. De naam van een vrouw die twee jaar geleden overleden is, stond vorig jaar niet in het telefoonboek, maar dook dit jaar ineens weer op. Al zes jaar lang krijgt Dotinga vergelijkbare klachten over fouten in de telefoongids van medewerkers en bewoners van het verzorgingscentrum.

"Omdat ik veel klachten krijg, ben ik er extra alert op. Ik heb de wijzigingen meerdere keren doorgebeld, gefaxt en om bevestigingen gevraagd. Daarop kreeg ik geen reactie. In het nieuwe telefoonboek ben ik weer vijf namen van overleden mensen tegengekomen," vertelt Dotinga.

Dotinga heeft een brief naar de directie van KPN gestuurd. Deze liet in een reactie weten spoedig contact op te nemen met het verzorgingscentrum om uit te zoeken waar het precies is misgegaan.