De Xbox is gehackt

Skinkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al sinds het introduceren van de Xbox op de gameconsolemarkt zijn een aantal fanaten bezig geweest met het installeren van Linux op de Xbox. Doordat de Xbox door Microsoft beveiligd is opdat er geen andere programma's op gestart kunnen worden dan die door Microsoft goedgekeurd worden, is dit altijd een hele opgave geweest. In het begin is er altijd gewerkt met de welbekende modchip, echter men wilde meer.

Een jaar lang heeft de CEO van Lindows, Michael Robertson, anoniem een prijs gezet op het hacken van de Xbox, de eerste die Linux kon draaien met en zonder modchip en gereedschap kon een leuk geld bedrag ontvangen.

Exact 1 week geleden meldde een Xbox Security groep dat ze de manier hadden gevonden om de Xbox te hacken en dat dit relatief eenvoudig was, zonder de soldeerbout ter hande te nemen of de Xbox te openen. Vandaag is aan die laatste voorwaarde voldaan. Zoals je van Microsoft kan verwachten zat dit lekje in een klein hoekje, er hoeven slechts twee font files vervangen te worden om de Xbox Linux te laten draaien.