Dure grafplaatsen in Tokyo te koop

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie in het centrum van de Japanse stad Tokyo wil worden begraven kan maar beter zorgen dat hij gedurende zijn leven veel geld verdient en dat vervolgens achteruit zet 'voor later'. Voor een graf in het centrum betaal je namelijk erg veel geld. Momenteel kost een laatste rustplaats 10,3 miljoen yen, omgerekend ruim 74.600 euro.

Inwoners van de stad kunnen momenteel een aanvraag indienen voor een plekje op het pittoreske Aoyama-kerkhof. Het is voor de eerste keer in 43 jaar dat er grafpercelen in de stad worden geveild. De vijftig beschikbare graven zijn zo duur vanwege de ligging, maar ook vanwege de naam van het kerkhof. Dat bewaart namelijk de as van meer dan 110.000 doden, onder wie veel beroemde politici, schrijvers en kunstenaars.

Kleine Japanners kunnen voor 4,53 miljoen yen (32.800 euro) terecht in een graf van 1,6 vierkante meter. Voor een ruimer bemeten graf van 3,65 vierkante meter moet 10,3 miljoen yen worden neergeteld. Om in aanmerking te komen voor één van de graven moet men minstens drie jaar onafgebroken in Tokyo hebben gewoond.