Oud Heineken ontvoerder opgepakt

rovidani had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een arrestatieteam van de Amsterdamse politie heeft gisteren oud Heineken-ontvoerder Willem Holleeder aangehouden. Volgens de politie waren er serieuze aanwijzingen dat Holleeder met een of meerdere vuurwapens op zak rondliep. Ook een andere beruchte topcrimineel die hem vergezelde, Dino S. (43), werd gisteren aangehouden.

De aanhoudingen vonden plaats in de chique P.C. Hooftstraat in Amsterdam, en werden door veel voorbijgangers gevolgd. Agenten met getrokken pistolen stoven op de twee af. Voor ze het wisten, werden ze met een bivakmuts over hun hoofd afgevoerd.

Later trof de politie in de auto van Dino S. twee automatische pistolen aan. In de wagen van Holleeder werd niets gevonden. Volgens een politiewoordvoerster ging de politie tot actie over na tips dat de twee al geruime tijd gewapend rondlopen. Ook worden ze regelmatig gezien met bodyguards.

''We tolereren het niet dat mensen in deze stad open en bloot wapens dragen. Deze heren gedragen zich als de godfathers van Amsterdam en intimideren mensen'', aldus de politiewoordvoerster.

De officier van justitie heeft beide mannen in verzekering gesteld, om de band van het duo te onderzoeken.