Vreemd beest mogelijk octopus of walvis

Wetenschappers zeggen dat het 'zeemonster' dat vorige week aan een Chileens strand aangespoeld is een zeldzame soort octopus kan zijn, of slechts een walviskarkas.

Europese biologen die door de Chilenen zijn opgeroepen, zeggen dat het 13 meter in diameter metende beest overeenkomt met beschrijvingen van een bizar exemplaar dat in 1896 gevonden zou zijn in Florida, wat ze toen "Octopus Giganteus" noemden, wat experts als onwaarschijnlijk beschouwden.

Andere gedocumenteerde waarnemingen van gelijksoortige diepzee-wezens komen van vissers en zijn afkomstig van de Bahamas tot Tasmanië. Hieronder vallen de mythes van vissers in de Bermuda Driehoek die zeggen door zulke grote octopussen aangevallen te zijn, waarvan men altijd dacht dat zulke grote octupussen niet bestonden, maar ook acedemische studies schrijven hier over.

"We hebben contact gehad met biologen uit verschillende landen. We hebben reacties gehad uit Frankrijk en Italië, en die zeggen dat op basis van de voorlopige gegevens die ze toegestuurd hebben gekregen, ze denken dat het een reuzenoctopus is", zegt Elsa Cabrera, directeur van het Center for Cetacean Conservation in Santiago.

James Mead, een bioloog uit Washington denk dat het walvisblubber is. "Ik heb nog niet genoeg gegevens om het te kunnen zeggen: Ja het is een octopus of het is een walvis, maar ik denk dat als het uiteindelijk wetenschappelijk geïdentificeerd is, dat dan zal blijken dat het een walvis is", zegt hij.

Is het een octopus of een walvis? (Foto: Reuters)