Katten seriemoordenaar actief in Denver

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende vertaald te melden:

In Denver, Colorado, en omstreken zijn het afgelopen jaar al meer dan 40 vermoorde katten gevonden. Afgelopen week zijn hier weer vier nieuwe katten bijgekomen. De eigenaren van katten zijn bang dat er sprake is van een katten seriemoordenaar.

Christy Hughes was al gestopt met het lezen van de berichten over de aanvallen op katten, totdat twee weken geleden haar man het ontzielde lichaam van hun 15-jaar oude kat, Bugsy, buiten op de stoep voor de voordeur vond. "Ik geef mijzelf de schuld, omdat als ik erover had gelezen, ik mijn kat nooit naar buiten had laten gaan", zei ze maandag. "Ik kan mijzelf dat maar moeilijk vergeven".

De autoriteiten zijn bezorgd dat ondanks de aanvallen, huisdiereigenaren hun katten nog steeds vrij buiten laten rondlopen.

In verschillende gevallen lijkt het erop dat de aanvaller de kat vermoordt, om vervolgens de eigenaar te bespotten door de stoffelijke resten terug te brengen. Sommige katten zijn opengesneden met de precisie van een chirurg. Anderen zouden vermoord kunnen zijn door een ander dier.

De maximum straf voor dierenmishandeling in Colorado is 18 maanden cel en een boete van 100.000 dollar.