Tot 4 jaar eis tegen blinddate-berovers

Voor de rechtbank in Alkmaar zijn gisteren fikse straffen geëist tegen een trio dat op gewelddadige wijze een beroving pleegde na een internet-blinddate. In een kamer van motel Akersloot sloegen zij in maart van dit jaar een man uit Sliedrecht onder bedreiging van een wapen neer en beroofden hem van zijn portemonnee met pinpassen.

Eigenlijk was het de bedoeling om de man via een SMS-contact naar het station van Castricum te lokken en hem daar te beroven, maar toen dat niet mogelijk bleek weken ze uit naar motel Akersloot.

Tegen de vrouw die de man moest verleiden, de 24-jarige M. P. uit Heemskerk, werd 24 maanden geëist. Haar vriend J. C. (28) hoorde 3 jaar eisen, diens maat J. S. (35) 4 jaar. De vrouw is ten gevolge van psychische problemen enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Ze had nog een blanco strafblad, waardoor de eis van 24 maanden tegen haar een derde deel voorwaardelijk bevat. De officier van justitie beschouwt J. S. als de hoofddader. Hij had volgens de parketpolitie medeverdachte M. P. kort voor de zitting in het gerechtsgebouw nog bedreigd.

Het slachtoffer, dat later meer dan tien hechtingen in zijn gezicht moest laten aanbrengen, eiste 3.000 euro schadevergoeding.

Uitspraak over 14 dagen.