Congress houdt symposium over UFO's

In de Verenigde Staten gaat John Podesta, het voormalig hoofd van personeelszaken in het Witte Huis ten tijden van Bill Clinton een symposium houden over interstellair reizen, en overweegt een rechtszaak om geclassificeerde X-Files te mogen openen inzake UFO-waarnemingen door functionarissen en andere hoogbeambten.

Het symposium "Out of the Blue" zal dinsdag door de Amerikaanse zender Sci Fi Network worden uitgezonden, waarin op methodische wijze argumenten naar voren worden gebracht dat de overheid dingen achterhoudt en dat "something's out there". Ed Rothschild van in Washington gevestigde PodestaMatoon heeft het met leden van Congress er over gehad om de overheid meer openheid inzake UFO's te kunnen geven. Rothschild wil niet zeggen wie hij gesproken heeft, omdat de leden bang zijn dat ze uitgelachen zullen worden als ze horen dat het over zulk een 'ridicuul' onderwerp gaat.


(Foto: Associated Press)

James Fox, een in San Francisco gevestigde journalist, probeerde herhaaldelijk president Carters zegslieden voor een interview te benaderen nadat hij gehoord had dat Carter een UFO gezien had. Er is nooit op ingegaan. Fox heeft er verder niet meer aandacht aan besteed totdat hij en zijn vrienden een vliegende schotel in de lucht zagen zweven, en weg zagen schieten. "Toen ik thuiskwam werd ik uitgelachen. Niemand geloofde me", zegt hij. GeÔntrigeerd door het incident is hij zich in de materie gaan verdiepen, en kan niet anders concluderen dan dat de overheid dingen achterhoudt.

Fox en Rothschild kunnen aan aantal redenen bedenken waarom de overheid het niet over UFO's wil hebben:

* Defensie wil geen tijd of geld spenderen aan iets dat niet gezien wordt als een gevaar.
* Hoogbeambten en functionarissen houden van het geheimhouden; het laat de andere overheden raden over welke nieuwe wapentechnologieŽn ze aan het ontwikkelen zijn.
* Het kan beschamend zijn, omdat het hun blootstelt aan wat ze niet weten, en de grenzen van de menselijke technologie.
* Ze willen geen "War of the Worlds" toestanden hebben. War of the Worlds was een hoorspel wat over een buitenaardse invasie ging, maar iedereen dacht dat het echt was.

Fox stelt zich voor wat er zou gebeuren als een War of the Worlds gebeurtenis zou plaatsvinden: "We weten niet waar ze vandaan komen, we weten niet wat ze doen. We kunnen ze niet stoppen als ze vijandig worden en ze kunnen rondjes om onze vliegtuigen vliegen... - Goedenacht!"

Klik hier voor een fragmentje uit de komende documentaire waar een UFO landing wordt beschreven.

In dit fragment vertellen militaire ooggetuigen hoe een UFO een raket neerschiet.