Voetbal: Barcelona praat met Van Basten en Rijkaard

Nadat Ronald Koeman en Guus Hiddink hadden laten weten geen interesse te hebben om hoofdcoach te worden van de Spaanse voetbalclub Barcelona, praten de Catalanen nu met Marco van Basten en Frank Rijkaard. Namens Barcelona hadden Sandro Rosell (vice-president) en Txiki Beguiristain (technisch directeur) vrijdag in Amsterdam gesprekken met de twee Nederlandse kandidaten.

Volgens Beguiristain is er nog 'niets concreet'. Beguiristain: "Als dat wel zo was, dan hadden we uit respect voor allen die dit weekend nog strijden om een UEFA Cup-ticket overigens sowieso nog geen namen genoemd. Ik benadruk echter dat de situatie allerminst simpel is en dat er geen afgeronde overeenkomst is."

De onervarenheid van Van Basten wordt door Beguiristain niet als een probleem gezien: "Dat is geen handicap bij het vastleggen van Van Basten. Ik kan me herinneren dat Cruijff in zijn eerste jaar als trainer van Ajax de Europa Cup voor bekerwinnaars won. Toch is Van Basten niet de man met we wie het dichtste bij een akkoord zijn om op de bank plaats te nemen."

Het zal voor de Spaanse voetbalclub een stuk makkelijker te worden om Rijkaard te contracteren dan Van Basten. De oud-bondscoach heeft sinds 2002 (Sparta) geen club meer onder zijn hoede gehad.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Competitiemanager.