Ruim veertig aanhoudingen na drugscontrole

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 46 mensen zijn aangehouden bij een grote internationale drugscontrole op vrijdagmiddag en -avond. Aan de actie in Nederland namen ruim honderd medewerkers van de politie, douane en Koninklijke Marechaussee deel.

Er werd gecontroleerd in coffeeshops in Zuid-Nederland en op de grens met België. Daarnaast werd op de internationale HSL, de Thalys, gecontroleerd. In België, Frankrijk en Luxemburg werkten vierhonderd medewerkers van opsporingsdiensten aan de actie mee.

Met dergelijke acties willen de instanties het internationale drugsverkeer en de drugshandel tussen de vier landen terugdringen. De centrale coördinatie vond plaats onder leiding van een officier van justitie van het arrondissement Breda in het politiebureau in Breda. In Zuid-Nederland zijn bij de actie op rijks- en provinciale wegen 146 auto's gecontroleerd. Ook is een aantal vliegbewegingen naar Frankrijk gevolgd en gecontroleerd.

Naast twee kilo hennep, enkele grammen cocaïne en heroïne en wat XTC-pillen zijn bij de actie in Nederland 27 wapens, 350 gram diamanten, 2250 euro en twee auto's in beslag genomen. In totaal is voor een bedrag van 7945 euro aan transacties aangeboden.