Jaarlijkse prijzen voor poppodia uitgereikt

De Vereniging Nederlandse Poppodia (VNP) heeft op het jaarlijkse VNP-Gala de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Motel Mozaïque werd gekozen tot beste popfestival. Waterfront kreeg de onderscheiding voor het beste poppodium.

Ook Jan Smeets, de 'godfather' van Pinkpop, viel in de prijzen. Hij kreeg de Lifetime Achievement Award. Dit is een onderscheding die niet elk jaar wordt uitgereikt. Siebe Weide, directeur van de VNP, meende 'dat we iedereen die ervoor in aanmerking kwam, langzamerhand wel hadden gehad'. "Totdat we tot onze schrik ineens realiseerden dat wij Jan Smeets al die jaren over het hoofd hadden gezien", aldus Weide.

Verder werden er nog prijzen uitgereikt voor de beste directeur en de beste programmeur. Deze onderscheidingen gingen naar respectievelijk Harold Oddens van de Goudvishal in Arnhem en Sytze Wils van het Utrechtse Ekko.

Volgend jaar organiseert winnaar Waterfront het VNP-gala. Het gala van dit jaar werd bij de winnaar van vorig jaar, Ekko gehouden. Weide: "Ik hoop dat hiermee een traditie is geboren."