Canadese kocht nieuwe Potter in supermarkt

Warezboer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Canadese vrouw heeft het nieuwste boek in de Harry Potter-serie, 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', al dagen voor de officiŽle release in huis. Ze kocht het boek gewoon in een supermarkt in haar woonplaats Montreal.

De 23-jarige vrouw kocht het langverwachte boek al op 12 juni, ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen die ervoor moeten zorgen dat het boek niet eerder dan zaterdag in de winkels ligt. Een vriend kocht binnen een uur na de eerste aankoop nog twee exemplaren, waarna de boeken weer van de planken werden gehaald.

"Ik denk dat het gewoon puur geluk is," aldus de Potter-fan, die inmiddels al bijna aan het eind van het 768 pagina's tellende boek is. Haar vriend belde de Amerikaanse uitgever op om te vertellen dat er al exemplaren waren verspreid. Men geloofde hem niet, waarop hij als test een stukje tekst moest voorlezen.

Toen de uitgever zeker was dat de boeken echt in de handen van de beller waren wilde men zelfs meer dan 3.000 euro betalen om de boeken terug te krijgen. Maar dat weigerde de vrouw. "Ik wil hem uitlezen. Als ik dat heb gedaan maakt het mij niet meer uit."