Verbod op gsm met camera in Australische zwembaden

Tijno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De digitale camera is ťťn van de laatste technische snufjes op de nieuwste generatie mobiele telefoons. Leuk om de gekste foto's mee te maken en naar vrienden te sturen, maar deze techniek heeft ook zijn nadelen. De miniscule camera's kunnen gemakkelijk worden misbruikt.

In AustraliŽ heeft de christelijke jongerenorganisatie YMCA het gebruik van mobiele telefoons met een ingebouwde camera in haar 300 zwembaden, sport- en fitnesscentra al verboden. De organisatie vreest voor misbruik van de camera's in kleedruimten of bij het zwembad.

De organisatie volgt daarmee een advies van een Australische organisatie voor zwemonderwijs op. Deze pleit voor een verbod op de telefoons uit alle 3000 openbare zwembaden. In Japan komen de mobiele telefoons diverse fitnesscentra al niet meer in, in Saudi-ArabiŽ mogen ze al helemaal niet worden gebruikt.

Volgens telefoonfabrikant Nokia is de ophef overdreven. Zo staat er in de handleiding dat de privacy van anderen met de telefoon niet mag worden geschonden. Ook wijst het bedrijf op de miniscule digitale camera's die er los van een mobiele telefoon te verkrijgen zijn. Als er al een verbod moet komen, dan moet dat voor alle camera's gelden, aldus Nokia.