SARS speelt ook gsm-fabrikanten parten

TraZeR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SARS treft nu ook de mobiele wereld. GSM-fabrikanten Nokia en Motorola hebben laten weten dat de resultaten wel eens minder konden zijn door de longziekte. Volgens de fabrikanten mijden Aziatische consumenten de gsm-winkels door de uitbraak van de ziekte.

Nokia voorspelde eerder een verkoopstijging van twaalf procent. Dit zal nu waarschijnlijk met acht procent lager uitvallen. De tegenvallende cijfers wijt de fabrikant aan verschillende oorzaken. "De verkoopcijfers weerspiegelen de algemene economische malaise in Europa en de V.S., de impact van wisselkoersschommelingen en het effect van SARS op het consumentengedrag, vooral in China", zo laat Nokia weten.

Motorola werd dubbel getroffen door de ziekte. Het Amerikaanse bedrijf ziet de verkoop van haar handsets dalen maar kreeg ook direct te maken met SARS. 500 werknemers van een nachtploeg in een Hongkongse vesting van Motorola moesten een tijdlang thuisblijven, nadat bleek dat een persoonslid de luchtwegenziekte had opgelopen.

Niettemin verwacht het Amerikaanse bedrijf dat het slechts om een tijdelijk dipje gaat. "We vertrouwen er volledig op dat de Aziatische autoriteiten SARS onder controle zullen krijgen en dat het consumentengedrag in de regio weer normaal wordt. Alleen is de timing van een terugkeer naar normale omstandigheden in Azië onduidelijk", aldus Motorola.