Scheringa steekt toch weer geld in AZ

De suikeroom van AZ, Dirk Scheringa, gaat toch weer de knip trekken om de Alkmaarse voetbalclub te redden. Scheringa heeft de laatste weken uit alle macht geprobeerd geld op te halen om de begroting van AZ rond te krijgen, maar veel heeft hij niet opgehaald. De spelers wilden nauwelijks inleveren, de sponsors toverden met moeite een half miljoen euro tevoorschijn, en de gemeente wil geen geld steken in het begrotingstekort en mag dat waarschijnlijk ook niet vanwege het verbod op staatssteun.

Scheringa heeft daarom het volgende bedacht: De gemeente mag AZ wel geld lenen om een nieuw stadion te bouwen. De gemeente stopt indirect al miljoenen in het stadion door de grond van het oude stadion De Hout weg te geven. Door 12,5 miljoen euro van deze lening niet direct in het stadion te steken, maar in AZ te investeren, kan de licentie voor volgend seizoen gered worden.

De 12,5 miljoen extra van deze lening krijgt Alkmaar weer terug, stelt Scheringa. Hoe AZ dat later terug moet betalen ziet Scheringa dan wel weer.

Voor meer voetbalnieuws ga je naar de FOK! Competitiemanager.