Arrow wil nog 3 maanden vechten

funmaster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De klok tikt voor Arrow Classic Rock. De radiozender heeft zichzelf nog tot aan 1 september de tijd gegeven om een FM-frequentie te krijgen. Het rockstation greep naast zo'n frequentie bij de verdeling. Het station zendt nu uit op de oude middengolffrequentie van Radio 10 (675 AM). Maar deze frequentie is gereserveerd voor Music Country radio, maar aangezien dit station nog niet klaar is zend Arrow daar op uit. Beide stations hebben dezelfde eigenaar.

Ad Ossendrijver, dirececteur van het station, voelt zich onrechtvaardig behandeld. "Al jaren vragen wij om een vaste plek op de FM", vertelt hij. "We zitten nu op de AM en op de kabel, maar echte rock hoort op de FM. Maar steeds werden we aan het lijntje gehouden. En nu de FM eindelijk opnieuw wordt verdeeld, grijpen wij ernaast. Het is al de tweede keer dat me dit overkomt. Eind jaren tachtig moest ik door het beleid van de overheid ook al stoppen met mijn radiostation Cable One."

Er is nog een frequentiepakket vrij. Speciaal voor een zender die klassieke muziek gaat uitzenden. Maar aangezien de enige commerciŰle zender die dat deed, Classic FM, de frequentie niet kreeg (moederbedrijf Sky Radio had al twee frequenties), probeert Arrow Classic Rock nu in handen te krijgen. "Die frequentie zien we nu als onze laatste kans", zegt Ossendrijver.

Arrow Classic Rock heeft de afgelopen week ongeveer 25.000 steun betuigingen gehad.