Tennis: Uitslag wedstrijd Verkerk - Coria

Martin Verkerk tijdens een eerdere wedstrijdMartin Verkerk heeft zojuist de finale van Roland Garros bereikt. De Alphenaar won in drie sets (7-6,6-4,7-6) de halve finale van de Argentijn Guillermo Coria. Het is de eerste keer dat een Nederlander de finale van het prestigieuze toernooi bereikt. Voor Verkerk is dit zelfs zijn eerste Grand Slam-finale.

De eerste set ging via een tie-break naar Verkerk. Bij het laatste punt smeet Coria uit pure frustratie zijn racket weg, in de richting van een ballenmeisje. Hij bood hierna zijn excuses aan, gaf het meisje, dat niets mankeerde, zijn shirt en incasseerde een officiële waarschuwing.

In de derde set deelde Coria een tik uit door Verkerk te breken, maar zijn tegenstander brak al snel weer terug naar 3-3. De game op 4-3 was bloedstollend. Verkerk kwam op 40-0 voorsprong en had daardoor drie kansen om Coria te breken om op een 5-3 voorsprong te komen. De Argentijn wist ze echter alle drie weg te werken. Vervolgens pakte Verkerk meerdere malen één breakpunt, maar uiteindelijk was het toch Coria die er met de winst vandoor ging.

Uiteindelijk werd het 6-6, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen. Verkerk begon zelf met serveren, en kwam op 1-0. Daarna pakte hij twee keer een punt op de service van Coria, waarna hij op eigen service op 5-0 kwam. Vervolgens speelde hij op 7-0 de wedstrijd uit.

Verkerk speelt nu zondag tegen de winnaar van de wedstrijd Albert Costa - Juan Carlos Ferrero. De eerstgenoemde Spanjaard was vorig jaar de winnaar op Roland Garros.