Oud directeur van PSV besmet met HIV

Bubble, Hankie, Fitrefo, PIM4EVER, Roel's Weblog, Patron, markiemark, Beem, LLCoolR, FG, Tarantula, Focker, henk, Anakin77 en Kleffe_Dop hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oud-directeur Fons S. (39) van voetbalclub PSV is met het aids-virus besmet. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. S. wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens. Hoewel hij wist dat hij seropositief was, gebruikte hij geen condooms bij de seksuele contacten met de minderjarigen.

Justitie heeft uit zorg voor de privacy van Fons S. niet eerder bekendgemaakt dat hij HIV-besmet is. "Uit het onderzoek blijkt dat er mogelijk meer, wellicht tot nu toe onbekende, jonge prostituees bij de zaak zijn betrokken. De officier van justitie acht het belang van de privacy nu ondergeschikt aan het maatschappelijk belang van de betrokken jongeren", zegt een woordvoerster.

Justitie verdenkt hem nu niet alleen van ontucht, maar ook van "poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade". In verband met zijn arrestatie werd S. op 16 mei ontheven uit zijn functie bij PSV. Sindsdien zit hij in voorarrest.