Giftige poederbrieven duiken op in België

Silence, Roel's Weblog, Lau en DMcLF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In België is alarm geslagen, nadat er op verschillende plaatsen brieven met giftig poeder zijn aangetroffen. Het gaat om vijf brieven, die een combinatie van de stoffen hydrazine en fenarsazine zouden bevatten. De brieven, die irritatie aan de huid, ogen en luchtwegen veroorzaken, zijn onder andere aan formateur van het Belgische kabinet Guy Verhofstadt en de Amerikaanse ambassade gestuurd.

De brieven aan Verhofstadt en een aan de Amerikaanse ambassade werden in een postkantoor onderschept. Op de luchthaven van Oostende werd gisteren een brief gevonden die geadresseerd was aan de directeur van de luchthaven. Ook op de griffie van het Hof van Cassatie in Brussel en in het Havenhuis in Antwerpen zijn verdachte brieven gevonden.

Enkele tientallen mensen moesten zich na aanraking met de brief in een ziekenhuis onder behandeling stellen. Zij zijn inmiddels weer thuis.

De terrorisme-afdeling van de federale politie hebben een onderzoek ingesteld. Door de aard van de brieven wordt gedacht aan protest tegen de Amerikaanse wapentransporten. Een mogelijk verband met het proces-Trabelsi wordt onderzocht.