Pakistaanse provincie voert sharia in

dennisdotcom had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De regering van de noordelijke North-West Frontier Province (NWFP) in Pakistan heeft, zoals was verwacht, ingestemd met de invoering van de sharia, de islamitische wetgeving. Aangezien de regeringspartijen een absolute meerderheid hebben, stond al min of meer vast dat regeringsvoorstellen tot de invoering vrijwel zeker zouden worden aangenomen.

De sharia wordt in de rechtspraak belangrijker dan de landelijke wetgeving. Ook opleidingen en de economie krijgen een strikt islamitisch karakter.

Eerder al besloot de provincie tot een algemeen alcoholverbod. Ook mogen docenten en medewerkers van regerings- en privÚ-scholen geen overhemden en plooibroeken meer dragen, maar is het verplicht te werken in een lang kleed met wijde broek. Mannelijke trainers mogen vrouwelijke sporters niet meer coachen. Mannen mogen niet meer naar sport kijken waaraan vrouwen meedoen. Op lagere scholen zijn sommige klassen nog gemengd, maar in het midden van het lokaal hangende lakens moeten ervoor zorgen dat jongens en meisjes elkaar niet zien.

Vanaf nu moeten universiteiten mannen en vrouwen scheiden. Van mannen wordt verwacht dat ze hun baard laten groeien. Het verplegen van vrouwen door mannen is verboden, de verkoop van westerse muziek en films wordt aan banden gelegd.

Mochten er straks in de provincie veroordelingen komen op basis van de sharia, dan kan men bij het hoogste hof van Pakistan alsnog zijn gelijk proberen te halen. Vooralsnog is daar geen sharia geldig.