Voetbal: Uitslag Champions League finale

Vanavond in Manchester, op Old Trafford, was de finale van de Champions League. Juventus en AC Milan streden om de felbegeerde cup

In een golvende wedstrijd was AC Milan in de eerste helft de betere ploeg. Sjevtsjenko zag zijn treffer in de beginfase worden geannuleerd wegens buitenspel, Rui Costa stond in hinderlijke buitenspelpositie. Bij Juventus werd de geschorste Pavel Nedved node gemist. Het bleef 0-0. In de tweede helft vocht Juventus zich terug. Edgar Davids werd na 66 minuten vervangen door Zalayeta. De clubs kwamen tot weinig uitgespeelde kansen en zoals het een 'Italiaanse finale' betaamt was er een verlenging noodzakelijk. Juventus voerde daarin de boventooon, maar tot scoren kwam het niet. Strafschoppen brachten tenslotte de beslissing. AC Milan toonde zich daarbij de beste (2-3). Keepers Buffon van Juventus en Dida van AC Milan toonde zich in goede vorm, het was echter Sjevtsjenko die namens Milan koelbloedig de laatste penalty benutte. Voor Milan miste Clarence Seedorf van 11 meter, zo zette hij niet de kroon op zijn unieke prestatie van drievoudig CL-winnaar.

Juventus - AC Milan (0-0/0-0) 2-3 ns