Jongen ontslagen na aangifte mishandeling

Beauco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige jongen zegt door TPG Post in Landgraaf te zijn ontslagen, nadat hij aangifte had gedaan wegens mishandeling op zijn werk. De politie onderzoekt de zaak.

Het incident vond plaats op 10 mei. Collega's maakten onder elkaar over en weer grappen, die echter langzamerhand persoonlijk werden naar de jongen. Hij kreeg opmerkingen als 'stomme Duitser' en 'ga terug naar waar je vandaan komt' naar zijn hoofd geslingerd. Toen hij vroeg om ermee op te houden bleef ťťn collega doorgaan.

Uiteindelijk schreeuwde de 17-jarige jongen naar zijn collega: 'Val me niet lastig, ga kokosnoten vangen!'. De man, die gewoon van Nederlandse komaf is, sloeg de jongen even later in de garderobe in elkaar.

De vestigingsmanager van TPG stelde voor om het incident te laten voor wat het was. Maar omdat de jongen flink was toegetakeld besloot hij toch naar de politie te gaan om aangifte te doen. Daarop kreeg hij een brief thuisgestuurd dat zijn contract niet werd verlengd. Volgens een TPG woordvoerder is het echter toeval dat het contract juist nu afloopt.

"Pesten is daar heel gewoon"

Uit betrouwbare bron heeft FOK! inmiddels vernomen dat het pesten op deze vestiging aan de orde van de dag is. Vooral jongeren die het werk als een bijbaantje hebben zouden het doelwit zijn. De leiding doet helemaal niets aan deze praktijken.