Soldaten doelwit van geplande aanslag

De Tunesische ex-profvoetballer Nizar Trabelsi stond gisteren samen met 22 andere vermeende moslimterroristen terecht voor de Brusselse rechtbank. In opdracht van Osama bin Laden bereide hij een terreuraanslag voor met de naam 'Montassar', de Overwinnaar.

Op de luchtmachtbasis Kleine Brogel in Belgisch-Limburg wilde hij naar eigen zeggen tijdens de lunch een bomauto laten ontploffen, in de hoop vijftig tot zeventig op de basis gelegerde Amerikaanse militairen te doden. Eerst werd vermoed dat hij het op de kernwapens gemunt had. De Belgische regering heeft echter nooit heeft willen bevestigen of er kernwapens zijn in Kleine Brogel.

Trabelsi kocht van een Amerikaanse medeplichtige voor vijftigduizend dollar 28 foto's van de basis. De Amerikaan, die toegang had tot de basis, zou bij een tankstation langs de snelweg in Eindhoven een ontmoeting hebben gehad met vier terroristen, onder wie Trabelsi zelf, zo verklaarde deze.

De foto's zijn spoorloos verdwenen en er zijn ook geen bewijzen voor de betrokkenheid van een Amerikaanse militair. De grote vraag is dan ook of Trabelsi de waarheid vertelt.

Met dank aan NLBADBOY voor het herschrijven van dit bericht!