Steve (Jackass) -O vrijgelaten uit Zweedse cel

NLBADBOY herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank. Ook dank aan herda en Beetle voor hun melding.

Steve-0, de man uit het MTV programma Jackass die sinds vorige week donderdag vastzat in een Zweedse cel omdat hij beweerde een condoom met marihuana te hebben ingeslikt, is gisteren vrijgelaten.

Zijn Amerikaanse advocaat Jason Berk, meldde dat Steve-O is vrijgelaten nadat hij een boete van 45.000 Zweedse kronen (4.900 euro) had betaald. Hij kan nu weer verder met zijn tournee en de opnames van zijn nieuwe televisieprogramma, aldus zijn advocaat. Eerder had een rechtbank in Stockholm nog beslist dat Steve-O tot 6 juni in de cel moest blijven zodat de officier van justitie een klacht wegens drugssmokkel en -bezit kon opstellen.

Voor de rechtbank gaf Steve-O toe dat hij wiet op zijn hotelkamer had gerookt en dat er een ecstasypil in zijn bagage zat. Hoe de ecstasypil in zijn bagage terecht was gekomen wist hij niet. Hij ontkende dat hij drugs had willen smokkelen. Hij had maar een grapje gemaakt toen hij tegen een Zweedse krant en op zijn website vertelde over het inslikken van het condoom met marihuana, aldus Steve-O zelf.