Noordholland.nl was lange tijd een pedobabbelbox

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De website Noordholland.nl is de laatste tijd een pedofielenchat geweest. Het hostingbedrijf van Noordholland.nl denkt dat dit het werk is van een hacker. Een ambtenaar van de provincie Noord-Holland ontdekte het voorval en zijn collega's konden het eerst niet geloven. "We stonden om de computer heen en twijfelden of we het wel goed hadden ingetikt", aldus Lydia de Jong van de provincie tegenover TV Noord-Holland.

"Het praten over fantasieën is echter geen strafbaar feit. Omdat we zo verbaasd waren dat zoiets kon gebeuren, hebben we alles wat de naam 'Noord-Holland' in zich heeft, opgekocht. Onze naam kan nu nooit meer op deze manier worden misbruikt."

De eigen website van de provincie is noord-holland.nl. Nu heeft de provincie zo'n twintig domeinnamen geclaimd waar de naam Noord-Holland in voorkomt.

Eigenaar van Noordholland.nl was een ex-werknemer van PGW Internet Solutions. Het bedrijf zit behoorlijk met de zaak in haar maag. "Onze technische afdeling is nu druk bezig de logfiles door te spitten. Het ziet er naar uit dat er een hacker aan het werk is geweest. Het vaste ip-adres van onze ex-werknemer zien we in ieder geval niet terug."