Weer steekpartij in Leeuwarder gevangenis

NLBADBOY, Mos-Def en Just-Dennis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondag heeft er opnieuw een steekpartij plaatsgevonden in de Leeuwarder gevangenis de Marwei. Een 39-jarige gedetineerde stak diverse malen met een schaar op een 35-jarige medegedetineerde in. Het slachtoffer liep steekwonden op in zijn borst en is naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht.

Eind januari 2003 werd een medewerkster van de Marwei door een gedetineerde neergestoken. Ze overleed aan haar verwondingen. Na die steekpartij werd er extra bewaking ingezet, maar volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie is het niet te voorkomen dat geweldsdelicten plaatsvinden. "De dader vroeg om een schaar. Waarom zou je dat weigeren? Dat hij daarmee een medegedetineerde neersteekt, is niet te voorzien."

Volgens het ministerie is er geen onrust onder het personeel. Jaarlijks vinden er honderden geweldsdelicten plaats in gevangenissen. De dader zit vast op het politiebureau, het slachtoffer wordt momenteel behandeld voor zijn verwondingen en wordt vandaag overgebracht naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.