Examen VWO Wiskunde (Bugi)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Bugi stuurde een examenverslag in.
Mijn eerste bijdrage voor dit fantastische forum! En meteen de meest negatieve, zonder twijfel?

Ik ging deze week in met ruime voldoendes voor alle vakken en ik maakte me al helemaal geen zorgen om wiskunde. Ik behoor tot de besten van mijn klas, alhoewel ik wat wiskunde betreft heel grillig ben; de ene keer presteer ik zwaar matig, de andere keer zo goed dat niemand het kan geloven. Op dezelfde onderwerpen nota bene; dan spreek ik van een 4,7 voor een schoolexamen dat in een herkansing een 7,9 wordt.
Het was in ieder geval duidelijk dat vandaag weer eens zon diep-dal-dag was. Want ik kon werkelijk niets met dit examen. Zelfs de makkelijkste dingen wilden niet meer naar boven komen; hoe moest je in godsnaam ook alweer een e-machts functie differenti?ren? Ja dat staat op je formulekaart, maar moest er dan niet iets van 1/x bij of iets dergelijks? Werkelijk bij iedere vraag wel een innerlijke tweestrijd: hoe ging dit ook alweer? Zelfs bij het invoeren van dingen op m?n rekenmachine wist ik niet meer hoe het moest. Binompdf, binomcdf, welke van de twee, en moest nou eerst die n, wat was p en ow? &(%$%$%## wat een kutvak.
Heb me er doorheengeslagen, die 3,3 heb ik denk ik wel. Maar wat is het een rotgevoel om onder je kunnen te presteren bij zoiets als een eindexamen. Werkelijk alles zat tegen, met als ultiem bewijs nog wel dat ik in een snelle hoofdberekening meende dat 60 maal 100 600 is. Zes punten laten liggen, want ik heb de goede methode hierdoor doorgekrast! Naja in ieder geval zal het huis hier weer eens op z?n grondvesten trillen als ik mijn frustratie weg probeer te slaan op m?n stootzak. God wat prijs ik dat ding!