Ruud de Wild maakt 3FM weer groot

Dj Ruud de Wild heeft er bijna in z'n eentje voor gezorgd dat het marktaandeel van de publieke popzender 3FM flink is gestegen. Dat zegt Rob Stuivenberg van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van Publieke Omroep. Het martkaandeel steeg van 9,6 % naar 10,4 %. Door deze stijging is Radio 3FM weer de op ťťn na grootste zender van Nederland achter Sky Radio. De Wild kwam in maart terug op de zender nadat hij de moord op Pim Fortuyn had verwerkt.

Toch is Ruud de Wild niet de enige oorzaak van de stijging. "Er is de afgelopen tijd behoorlijk wat publiciteit rond Radio 3FM geweest. De nieuwe zendercoŲrdinator heeft in een aantal kranten gezegd dat 3FM weer een echte jongerenzender gaat worden en dat maakt jonge luisteraars blijkbaar nieuwsgierig."

In de luistercijfers daalde Noordzee FM verder terug. Van Stuivenberg vindt dat toch opvallend. "Het station trok enkele maanden geleden veel nieuwe luisteraars nadat Gordon en Robert Jensen overstapten naar het station. De rek lijkt er nu echter toch uit."