Wielrennen: Cipollini na val niet meer van start

Donderdag is Mario Cipollini niet meer aan de start van de twaalfde etappe van de Ronde van Italië verschenen. 'Mooie Mario' ondervindt te veel hinder van de gevolgen van een valpartij waarbij hij betrokken was in de slotfase van de elfde etappe.

Na zijn valpartij werd de wereldkampioen in het ziekenhuis onderzocht, waarbij niets ernstigs werd geconstateerd. Wel had Cipollini in de daarop volgende nacht veel last van zijn rug en ribben. ,,Hij heeft niet kunnen slapen'', verklaarde een woordvoerder van zijn ploeg Domina Vacanze het besluit op te geven.

In deze Giro won Cipollini twee etappes, waarmee hij in totaal 42 dagzeges achter zijn naam heeft. Daarmee is hij recordhouder in de Ronde van Italië.

Tour de France

Overigens heeft lance Armstrong verklaard het onzin te vinden dat Cipollini niet uitgenodigd is voor de Tour de France. Hij zei dat de beste renners van de wereld mee zouden moeten doen aan de Tour, en dat 'Cipo' daar bij hoorde. Hij voegde eraan toe dat de Italiaan bovendien wereldkampioen wielrennen is.
Eén dezer dagen spreekt een delegatie van de ploeg van Cipollini met Tourdirecteur LeBlanc om te praten over de afwijzing voor de Tour.