Voetbal: Gil y Gil stopt bij Atletico Madrid

De omstreden voorzitter van Atletico Madrid, Jesus Gil y Gil, heeft zijn vertrek aangekondigd bij de voetbalclub. De voorzitter heeft er nu zestien jaar opzitten bij de Madrilenen en was in die periode niet uit de krantenkoppen weg te denken. Gil gaf de de uitspraak "trainers zijn passanten" een heel nieuwe dimensie. In zijn tijd bij de club liet hij bijzonder veel trainers passeren.

Gil y Gil verklaarde in een interview het volgende: "Ik ben nu 70 jaar en word nog altijd hevig bekritiseerd. Dat ben ik zat. Ik kan er niet meer tegen." Ook verklaarde hij al een tijdje met de gedachte om te stoppen te spelen. Door op te stappen wil hij de weg vrij maken voor nieuwe sponsors en investeerders. "Ik ga in het belang van Atletico. Ik wil niet langer in de weg staan."

Of de voorzitter van Atletico daadwerkelijk weg gaat moet eerst nog blijken, het is tenslotte niet de eerste keer dat Gil zijn aftreden aankondigt. Vorig jaar april deed hij dat ook al, maar heeft uiteindelijk nooit die stap gezet. Hij noemde woensdag in het gesprek geen datum. Ook is onduidelijk of de machtige voorzitter zijn aandelen, hij bezit de meerderheid, in de club van de hand gaat doen.

Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!Voetbalmanager!