Examen Havo Economie 1 (Doortje)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Doortje stuurde een examenverslag in.
Zo wat voelde ik me uitverkorene om economie1 (Havo) op de computer te mogen doen, tenminste een gedeelte. Wij waren 1 van de 5 scholen waar dit dus op gebeurde. Het begon allemaal lekker de eerste opdrachten waren gewoon op papier.

De ellende begon pas met de opdrachten waar je de computer bij moet gebruiken. Ten eerste leest het erg rottig van de computer en ten tweede je hebt veel te weinig ruimte voor oa je rekenmachine de thee, de opgaves, de antwoordenblaadjes enz. De opdracht ging over de prijs van tomaten en dan moest je zelf iets van een spreatsheed invullen, ik snapte er niets van dus ik maar wat ingevuld.

Dan nog een paar achterlijke opdrachten die je met behulp van een videofragment moest maken. Helaas snapte ik pas na 5 keer het fragment te bekijken het antwoord. Kortom het was geen succes, ik zou het ook vrij lullig vinden dat de mensen met het 'gewone' economie1 examen het makkelijker hebben gehad. Want de opdrachten waren immers niet hetzelfde. maar al met al heb ik denk ik een voldoende. Succes verder.