Puber probeerde meisje voor trein te duwen

Een 14-jarige inwoner van Purmerend zit in de cel omdat hij afgelopen maandagmorgen, bij het NS-station Purmerend-Overwhere, een meisje onder de trein probeerde te duwen.

Het slachtoffer stond bij de gesloten bomen te wachten, toen een vroeger schoolgenootje naast haar kwam staan. Deze begon hevig aan haar haren te trekken, omdat hij nog geld van het meisje zou krijgen. Na een tijdje probeerde de jongen het meisje zelfs de spoorweg op te duwen waar op dat moment een trein naderde. Het meisje wist zich echter aan de spoorboom vast te houden.

Toen de bomen weer omhoog gingen fietste het meisje hard weg, maar de jongen kwam achter haar aan en schopte haar van haar fiets af. Vervolgens sloeg en schopte hij het inmiddels op de grond gevallen slachtoffer aan alle kanten. Er kwam een man te hulp, die de jongen vast hield, waardoor het meisje weg kon fietsen.

Volgens politiewoordvoerder H. Haijen neemt justitie de zaak hoog op. ,,Als iemand op zijn veertiende in verzekerde bewaring wordt gesteld, wil dat heel wat zeggen.'' De jongen kan waarschijnlijk een aanklacht wegens poging tot doodslag tegemoet zien.